Smaak - Krachtig, dessertwijn
Regio - Toscane
Wijn/spijs - Eten - dessert, Eten - kaas
Deze Vinsanto is heerlijk bij cantucci-koekjes uit Toscane
Vinsanto wordt geserveerd met knapperige, amandelvormige Toscaanse koekjes die cantucci of cantuccini-de lange, harde koekjes worden genoemd die niet-Italianen ‘biscotti’ noemen. Het woord betekent in feite "tweemaal gebakken", en het is inderdaad om deze reden dat de cantucci zo hard zijn - en dus perfect voor het verzachten van uw Vinsanto!
Vinsanto is een zoete wijn die traditioneel in Toscane wordt gemaakt door het persen van gedroogde druiven en het fermenteren van de geconcentreerde sappen. De drank is geliefd om zijn rijke, gouden tint en tonen van karamel, honing, gedroogde abrikoos, hazelnoot en tropisch fruit, en wordt geserveerd in een klein glas. Draai de Vinsanto in uw glas en merk op hoe de benen, of de wijn die langzaam langs de zijkanten van het glas druppelt, stroperig en dik zijn; dit komt omdat het alcohol- en suikergehalte hoog is.