Smaak - ROOD: fruitige, soepele en volle rode wijn
Regio - Piëmonte
Wijn/spijs - Eten - pasta, Eten - pizza, Eten - vlees
"La Rossa" (wat "de rode" betekent) is een Italiaans synoniem voor Barbera omdat het de intens rode kleur oproept. De druiven worden geselecteerd uit de beste wijngaarden gelegen in Monferrato-Asti gebied. De wijn rijpt in houten vaten gedurende minstens 7/8 maanden. La Rossa is een complexe rode wijn, ideaal bij stevige maaltijden.
De wijn wordt voor 100% uit Barbera druiven gemaakt.
De wijn krijgt naast de houtrijping ook nog minimaal 6 maanden flesrijping.
De Barbera d'Asti Superiore is een complexe wijn en heeft een intense geur met tonen van kersen en aalbessen. Deze wijn uit Piemonte heeft een volle smaak met tonen van vers en rijp rood fruit zoals kers, framboos en elegante finale van vanille dankzij de houtrijping.
De wijn is perfect bij een gevulde pasta, rood vlees, gebraad en kaas.
Bekijk ook de diverse goede noteringen van deze wijn bij Gambero Rosso en Luca Maroni