Smaak - ROOD: complexe rode wijn, gerijpt, krachtig en vol van smaak, topklasse
Regio - Piëmonte
Wijn/spijs - Eten - vlees, Open haard
Deze wijn is het resultaat van de beste druiven van onze wijngaard op de Bussia heuvel, aan de grens tussen Barolo en Monforte d'Alba. Bussia is ongetwijfeld één van de meest prestigieuze "cru" op het gebied van Barolo, met zijn bijzondere "terroir" die macht en complexiteit aan de wijn geeft
PROCES: De druiven worden zacht geperst. Na de alcoholische gisting, die 10/12 dagen duurt, volgt een verdere maceratie op de huid van 15/20 dagen. Daarna is de Barolo op leeftijd na 36 maanden in grote Franse eiken vaten.
SMAAK & GEUR: Barolo betovert door zijn elegantie en de aangenaamheid, met gekruide en fluweelzacht aroma's. Die zijn echt boeiend voor de neus en de mond en dat laat een lange smaak persistentie. In het glas toont het een duidelijk kleur: Robijnrood op jonge leeftijd, met granaat reflecties zodra de wijn ouder wordt. Geuren van violet en truffel kunnen worden waargenomen. In de mond is de sensaties divers: vol van smaak, een klassieke en gestructureerde wijn, met veel rijpings potentie, dankzij het belangrijke karakter van het Langhe gebied.
De nobele tannines die kenmerkend zijn voor deze wijn verbeteren na enkele jaren van verfijning in de fles. Serveer op een temperatuur van: 16°-18°. De jaargang 2017 heeft een alcohol percentage van 14,5 %.
ETEN: deze wijn vindt haar match met vlees- en wildgerechten, zoals de brasato al Barolo (gestoofd rundvlees met Barolo), hertenvlees en wildzwijn. Tevens prima in combinatie met gerechten die zijn verrijkt met witte truffel.