Smaak - ROOD: complexe rode wijn, gerijpt, krachtig en vol van smaak, topklasse
Regio - Toscane
Wijn/spijs - Eten - kaas, Eten - vlees, Open haard
Grote wijn met intense aroma's en evenwichtige tannines die in staat is om alle kenmerken van het "terroir" uit te drukken in kwaliteit. Gepassioneerde wijnmakers van Camiglione in het zuidelijke gebied van Montalcino maken deze voortreffelijke kwaliteit wijnen, met veel aandacht voor het terroir.
De Sangiovese druiven komen van de zonnige beste ligging. De wijn wordt het best geserveerd op de optimale temperatuur van 18°C
De wijn is gedurende 24 maanden in eiken vaten gerijpt, gevolgd door 12 maanden in de fles.
Robijnrode wijn, neigend naar een zeer levendig granaat. Het heeft een intense en aanhoudende geur. Kleine rijpe rode vruchten worden benadrukt samen met kruidige noten. In de mond zijn de tannines evenwichtig en zacht met een uitstekende lange afdronk.
De elegantie en complexiteit van de wijn laat toe om deze te combineren met vele complexe en ingewikkelde gerechten zoals rood vlees, gevederde en harige wildsoorten ook in combinatie met paddenstoelen of truffels.
Brunello is bovendien uitstekend met kazen: gerijpte tomes, parmezaan, Toscaanse pecorino. Het is ook een uitstekende combinatie met vleesgerechten uit de internationale keuken of met ingewikkelde sauzen. Door zijn karakteristieken is Brunello ook een aangename meditatiewijn.
Zowel bij James Suckling als Fallstaf scoort deze wijn 92 punten.