Smaak - ROOD: fruitige, soepele en volle rode wijn
Regio - Toscane
Wijn/spijs - Eten - pasta, Eten - vlees, Eten - kaas
Enrico Santini is geboren en getogen in het Bolgheri gebied. Zijn beslissing om wijngaarden te planten en zijn leven te wijden is geboren uit zijn liefde voor het land en het microklimaat van dit spectaculaire Toscaanse kustgebied. Deze passie heeft invloed gehad op zijn beslissing om biologische praktijken in zijn wijngaarden toe te passen. Een overtuiging van Enrico om een perfecte harmonie te bereiken tussen de wijnstok en het terroir en zo de best denkbare resultaten te bereiken tussen de combinatie van deze elementen.
Het landgoed produceerde zijn eerste wijnen in 1999, maar werd al snel erkend als een van de toekomstige sterren met de Bolgheri-appellation. Enrico plantte zijn eerste wijngaard in 1998 en transformeerde de garage en de kelder van zijn huis in een wijnkelder.
De wijngaarden zijn biologisch geteeld en Enrico is in staat om het gebruik van sulfaten en koperzwavel strikt te beperken. De wijngaarden zijn als volgt aangeplant: een perceel van 17 hectare Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Sangiovese en Petit Verdot; een perceel van 5 hectare Vermentino en Sauvignon Blanc.
Een mix van vier verschillende rode druiven, Poggio al Moro goed vertegenwoordigt het grondgebied van Bolgheri, met Sangiovese en Syrah die gaan naar het klassieke recept van Bordeaux stijl mengen, normaal gesproken alleen bestaande uit Cabernet Sauvignon en Merlot retoucheren. Maceratie gedurende 3-4 weken met fermentatie bij een gecontroleerde temperatuur van 25/30 °C en rijping gedurende ongeveer 3 maanden in barriques. Deze Bolgheri Rosso DOC is echt heel aangenaam, met een drankje dat nooit moe wordt dankzij de mooie kruidige en fruitige sensaties in de mond.