Smaak - ROOD: gezoet, gerijpt, krachtig en vol van smaak, topklasse
Regio - Veneto
Wijn/spijs - Eten - dessert, Eten - kaas, Open haard
De druiven worden gedroogd in speciale droogzolders, en verwerkt na 3 maanden. Ontsteelde druiventrossen fermenteren in stalen vaten bij een gecontroleerde temperatuur.
De wijn rijpt in eikenhouten vaten gedurende ongeveer 36 maanden.
De smaak van een recioto is typerend: Een diepe robijnrode kleur, het heeft een aroma met elegante hints van kersen, Amarena kersen, bosbessen en chocolade. Zoet en fluweelzacht in de mond, met een omhelzende en warme kruidige afdronk.
Het lekkerste is om de Recioto op een temperatuur tussen 14 en 16 graden te drinken.
Druiven: Corvina en Corvinone 70% - Rondinella 20% - Croatina en Oseleta 10%
Verder winkelen? Bekijk ons hele assortiment Amarone wijnen