Selectie Jurgen
"Persoonlijk ben ik liefhebber van de Barbera wijnen. Krachtige wijnen die veelal uitstekend een goede maaltijd met vlees ondersteunen. Marco Bonfante maakt meerdere heerlijke Barbera wijnen. Met deze Stella Rossa kiest hij bewust voor zijn topseller. Voor dit geld echt een voortreffelijk rijke Barbera wijn. Vol van smaak met de juiste complexiteit. Zelf gebruik ik hem ook als basiswijn in een lekker stoofvlees potje voor zowel in de pan als naast het bord!"
Smaak - ROOD: fruitige, soepele en volle rode wijn
Regio - Piëmonte
Wijn/spijs - Eten - pasta, Eten - pizza, Eten - vlees
2019 is Finale wijn bij Gambero Rosso! Ook hier hebben we nog voorraad van
De Barbera d'Asti komt uit het gelijknamige dorp. Deze wijn is zeer populair. Een vriendelijke, volle wijn met veel smaak. Prima begeleider van een goede maaltijd.
De wijn dankt zijn naam aan de wijngaarden die de wijnmakerij in Nizza Monferrato omringen, die oorspronkelijk tot de Stella boerderij behoren.
DRUIF: 100% Barbera
WIJNGAARD: De grond is rijk aan kalkhoudende klei mergel. Ligging: zuid, zuid-oosten. Hoogte: 250 mt. Het microklimaat is beïnvloed door zeewinden die de integriteit en de rijping van de druiven ten goede komen. Het goede temperatuurbereik zorgt voor geurende, fijne en elegante wijnen.
WIJNPROCES: 50% van de opbrengst volgt een proces van koude maceratie, waardoor meer mooie componenten uit het fruit kunnen worden geëxtraheerd. De andere 50% van de opbrengst volgt op het traditionele wijnproces: druiven worden afgekoeld en zacht geperst en dan 10 dagen lang op de huid gelaten.
Daarna wordt de Stella Rossa voor 50% in Sloveense eikenvaten verouderd en de andere 50% in Franse eik gedurende 10 maanden.
SMAAK&GEUR: In het glas toont de Stella Rossa een helder paarsrood. Het heeft een wijnboeket, met geuren van rode vruchten zoals kersen, en een zeer delicate vanille notitie. In de mond is de wijn droog, volwaardig, gestructureerd, met de zuurgraad die kenmerkend is voor deze verscheidenheid. Het is aanhoudend en de tannines zijn evenwichtig.
- Merk: Marco Bonfante
- Alkohol % 14
- Volume 750 ml
- Temperatuur aanbevolen 18-20 graden
- Druiven Barbera