Selectie Jurgen
"Soms slaat een wijn je direct bij de eerste slok omver. Dat was bij deze voortreffelijke Sangiovese ook. Voordat ik het wijnhuis heb bezocht hebben we voor het eerst kennis gemaakt met de familie op de Vinitaly beurs. Na het proeven van de Neitea wist ik het al. Hier moesten we naartoe. Deze Sangiovese is biologisch gemaakt. Zoals meerdere wijnen van Mormoraia een heerlijke rood fruit smaak, super elegant en zacht. Een heerlijke sappige smaak met een lange afdronk. Hier hoef je eigenlijk niets bij te eten om vol van de wijn te genieten. Een gedroogde ham of mooi stuk gegrild vlees kan de wijn natuurlijk zonder meer aan."
Smaak - ROOD: complexe rode wijn, gerijpt, krachtig en vol van smaak, topklasse
Regio - Toscane
Wijn/spijs - Eten - kaas, Eten - vlees, Open haard
Prachtige rijke rode wijn met veel elegantie. Een wijn, gemaakt van de beste Sangiovese druiven die uiterst populair zijn in Toscane en voor veel van de grote Italiaanse rode wijnen worden toegepast. De Neitea is een biologische wijn met een volle, zachte en zeer fruitige smaak en lange afdronk. Kwaliteit!
De wijn is 24 maanden gerijpt in eiken vaten en 12 maanden op fles. De robijnrode kleur en karakteristieke smaak van deze biologische wijn horen thuis in het rijtje van de Nebbiolo en Brunello wijnen