Net naast het dorp Barolo heeft Mauro Sebaste deze prachtige wijnen gemaakt
"wijn als project" waarbij geen concessie wordt gedaan aan kwaliteit. Een slogan die door Mauro wordt gebruikt en natuurlijk naadloos bij ons aansluit.
Het bedrijf is ontstaan uit de sterke passie van Mauro Sebaste, de zoon van Sylla, een van de eerste vrouwen van wijn, in de jaren 60, bekend als de "dama di Langa". Van zijn moeder erft Mauro de filosofie van "Wine as a Project" en respect voor de kenmerken van zijn territorium. Na Sylla's vroegtijdige dood verlaat Mauro het familiebedrijf en hervat hij zijn passie voor wijn met één doel: kwaliteit produceren.
Net naast het dorp Barolo heeft Mauro Sebaste deze prachtige wijnen gemaakt
"wijn als project" waarbij geen concessie wordt gedaan aan kwaliteit. Een slogan die door Mauro wordt gebruikt en natuurlijk naadloos bij ons aansluit.
Het bedrijf is ontstaan uit de sterke passie van Mauro Sebaste, de zoon van Sylla, een van de eerste vrouwen van wijn, in de jaren 60, bekend als de "dama di Langa". Van zijn moeder erft Mauro de filosofie van "Wine as a Project" en respect voor de kenmerken van zijn territorium. Na Sylla's vroegtijdige dood verlaat Mauro het familiebedrijf en hervat hij zijn passie voor wijn met één doel: kwaliteit produceren.
Hij richtte een nieuw bedrijf op, eerst met de hulp van zijn vrouw Maria Teresa en zijn schoonouders, en nu ondersteund door zijn dochters Sylla en Angelica. Zijn project vertrekt vanuit het langzame en nauwgezette onderzoek van de wijngaarden: elk van hen moet de geschikte kenmerken hebben, in termen van eigenheid, locatie en ligging.
Voorbeeld van kwaliteit is te zien in bovenstaande foto's. De trossen witte wijn bijvoorbeeld worden direct na de oogst gekoeld om de juiste aroma's in de druiven te behouden. Alle trossen worden ook door Mauro zelf handmatig geselecteerd. Alleen zo krijg je de mooiste 'schone' wijnen. Iets wat je door alle wijnen van Sebaste heen proeft.
Om alle aroma's te behouden in de net geplukte witte druiven worden deze direct na de oogst gekoeld en daarbij gelijk door geselecteerd door Mauro zelf. Hieruit blijkt dat de kwaliteit van de wijn uiteindelijk een optelsom is van alle stappen die hiervoor nodig zijn; of het nu het snoeien, plukken, bewaren, persen van de druiven is. Alle stappen worden hier met zorg gemaakt.
Tegenwoordig beheert Mauro, tussen de wijngaarden in eigendom en beheer, meer dan dertig hectare, met één doel: kwaliteit produceren, totaal en zonder compromissen. Zijn familiebedrijf produceert gemiddeld 120.000 flessen wijn en 5.000 flessen grappa per jaar en exporteert over de hele wereld.