Amarone wijnen worden met grote zorg gemaakt op een traditionele wijze. De druiven worden laat geplukt en na de pluk vervolgens in kratten/houten dragers volgens de traditie gedroogd in een natuurlijk geventileerde ruimte. Dit proces heet appassimento en kan tot wel 120 dagen duren.
Tegenwoordig vindt de droging veelal in goed geconditioneerde ruimtes plaats om de kwaliteit van de druif beter te kunnen controleren.
Na afloop van dit proces worden de druiven geperst. De opbrengst is laag door de droging maar de intensiteit is erg hoog. Vandaar dat de wijnen kostbaarder zijn. Een meer commerciële manier is de bekende Ripasso een mix tussen de basis Valpolicella wijn en de most van de Amarone.
Amarone wijnen dienen na de persing nog minimaal 2 jaar op houten vaten te rijpen waarbij meerdere wijnboeren zelfs een langere rijping aanhouden. Voor de Amarone Riserva is dit verplicht zelfs minimaal 4 jaar.
Dit Amarone exclusieve pakket bestaat uit de onderstaande 4 verschillende flessen Amarone, maar is uit te breiden met de speciale Amarone della Valpolicella RISERVA. Kies hiervoor de extra variant in de shop
Het Proefpakket Amarone Amore bestaat uit: