Smaak - ROOD: gezoet, gerijpt, krachtig en vol van smaak, topklasse
Regio - Veneto
Wijn/spijs - Eten - dessert, Eten - kaas, Open haard
De naam Recioto, is spontaan ontstaan onder de Veronese wijnmakers in de afgelopen eeuw. Het dankt zijn betekenis aan het woord in het lokale dialect "recia" (oor), wat duidt op het buitenste gedeelte van de druiventros. Deze wordt het meest blootgesteld aan de zon, en wordt gebruikt om een zoete wijn te produceren van gedroogde druiven. De Recioto wijn vereist speciale aandacht en toewijding: het is het product van een nauwkeurige verwerking die begint met de selectie van de druiven tijdens de oogst en eindigt met het persen van de trossen die met grote zorg zijn bewaard (gedroogd), in de druivendrogerij "fruttaio" genaamd.
Ideaal bij desserts, vooral gebak, of bij pittige sterke en blauwe kaas. Je kan deze wijn ook eens proberen met pure chocolade, of gewoon op zichzelf als soort meditatiewijn.
De wijn moet worden geserveerd bij een temperatuur van ongeveer 16 °C.
Druiven: Corvina - Rondinella - andere autochtone druiven
Volume: 500 ml
Verder winkelen? Bekijk ons hele assortiment Amarone wijnen